marți, 3 noiembrie 2009

Despre a fi medic...sau doctor, despre a fi preot sau popa...

            Dupa cum am promis am revenit cu alte precizari din lumea medicala, astazi insa nu voi prezenta sau nu voi exlica nici un caz sau procedura medicala, pur si simplu pentru ca ....nu a fost o zi chiar reusita iar oricine stie : ca sa scrii ceva iti trebuie o stare de spirit cat de cat buna.
            Dar stati linistiti ceva tot o sa va scriu dragi cititori. Ei bine.... astazi o sa va explic diferenta intre a fi medic si a fi doctor, in comparatie cu, zic eu o alta "meserie" sa ii spunem ce se ocupa tot cu vindecarea dar pe parte spirituala.
            Cred eu ca aceste doua meserii merg mana in mana de fiecare data, completandu-se reciproc. Este vorba despre preoti respectiv popi.
            Da o sa spuneti....cum care e diferenta..nu este nici o diferenta, ce incerci tu sa faci, sa ne induci in eroare?
            Intradevar, daca ne gandim din punctul de vedere al unui job, al unei meserii da nu exista nici o diferenta, insa diferenta consta in, modul in care este exercitata meseria.
             Ei bine a fi MEDIC, sau mai bine spus poti fi numit medic atunci cand indiferent cine iti vine in fata ta, orice bolnav din orice clasa sociala, tu iti faci datori, si nu intrebi in nesimtire : "Sunteti Pregatit ?" si iti indrepti buzunarul catre bonlav.
             Exact acest lucru este facut de DOCTORI, nu conteaza ca saracul pacient poate si-a vandut gaina sa vina la consult sau tratament, DOCTORUL isi indreapta buzunarul......
             Sa fim intelesi nu critic si nici nu vreau sa fac o campanie anti spaga sau sa ajung eu vreu erou...nu dar etic si moral nu se face asa ceva, insa daca privesc din unghiul conditiilor din Romania....bineinteles ca este de inteles.
             Comparativ dupa cum am spus, a fi PREOT sau a fi POPA, sa facem un diagnostic diferential :) daca ar fi sa punem un termen din sfera medicala.
              Ideea este cam aceeasi, un preot intotdeauna o sa caute sa impace sufleteste enoriasul sau bolnavul, satisfactia lui va fi atunci cand omul se linisteste si isi descarca sufletul.
            Un POPA  ....daca e vorba de ceva.... un SFANTU MASLU, MOLIFTE sau ce se mai face....clar...cat face o sa intrebe omul....ajunge 400 ron? numai atat am...
             Ghiciti ce o sa spuna POPA, clar, v-ati dat seama....nu e de ajuns, nu se poate, de parca nu tot acelasi lucru va face si daca e cu cateva zerouri la sfarsit sau nu.
             Din nou, este etic si moral sa fii MEDIC respectiv PREOT dar din punct de vedere al situatiei din Romania....continuarea o stiti !

              Cam atat pentru astazi, asta a fost lectia sa spunem de medicina, sper sa nu folosesc cuvinte prea mari cand spun ca asta a fost lectia (sunt inca prea mic intr-o lume prea stramta).


Fii medic sa poti alina si asa vei putea schimba ceva !


Niciun comentariu: